Nytt till hallen


Korgen "Raffia" från Rice i färgen "rosa".

Klickade precis hem en raffiakorg från danska märket Rice till förvaring av halsdukar, vantar och mössor ute i hallen. Dem vita korgarna vi har nu från Bruka är överfulla och mer förvaring behövs, iallafall till mig!
Nu väntar jag med spänning!
 


Le Weekend




Rotari Rosé (nr 7701)

Nu är ännu en helg tillända!

Vi hade en jätte trevlig fredagskväll tillsammans med våra föräldrar.
Vi började kvällen med att skåla i en god Rotari Rosé och sen blev det plock med parma, salami och oliver.
Till huvudrätt hade vi gjort två olika pajer. En kallrökt lax med kräftstjärtar och en kantareller, soltorkade tomater, zucchini och färsk timjan, till det serverades färska räkor, aioli, färskt bröd och en god sallad innehållande ruccola, körsbärstomater, rödlök, valnötter, avocado, parmesan och en god citronolivolja. Till huvudrätten drack vi rödvinet Roodeberg och vi avslutade det hela med kaffe, avec och varsin pralin.  
Jag gillar den här typen av mat som går att förbereda i god tid innan gästerna kommer. Tummen upp...   

Både lördagen och söndagen har gått i lugnets tecken. Vi har ätit hämtmat, kollat på "Så mycket bättre", blivit bjudna på lunch hos mamma och pappa och gått en sväng på stan. 

Ikväll bjuds det på varma mackor med en kopp te framför "Ensam mamma söker" samtidigt som jag hör darligen muttra nått om en fotbollsmatch. Jag misstänker att vi får gå halva vägen var!

På återseende!


Lugn måndagskväll


Saffran, konjak och en gnutta pomerans sätter smaken på årets glögg från
Blossa.


Måndag och ny vecka!
Ikväll provade jag ett nytt recept på en tomat/morotssoppa för att fira att första och tuffaste dagen i veckan är avklarad. Den blev väldigt bra och nu är jag riktigt mätt och belåten. Ett recept som jag garanterat kommer att prova igen.

Känns galet att det snart är första advent. Sju veckor kvar till julafton. Jag fick tag på årets glögg från Blossa med smak av saffran för någon vecka sedan. Tror att den kommer kunna vara riktigt spännande och finns det något mysigare än att kura ihop sig inomhus i soffan med en varm glögg med goda tillbehör?  



Tillbaka

Som ni säkert märkt har aktiviteten inte varit föredömligt hög här på bloggen under den senaste tiden, men nu vill jag nästan lova att inspirationen och viljan har kommit tillbaka.
Keep your fingers crossed.

RSS 2.0