Lördagsmiddag för 4


Dukningen gick i vitt, enkelt och snyggt.

Förrätten bestod av marinerade oliver i vitlök och örter, parmaskinska,
salami, grissinipinnar och en flaska Rotari rosé.


Till huvudrätt bjöd vi på örtkryddad potatissallad med oxfile.


Efterrätten bestod av vaniljpannacotta med hallon. Allt var supergott
om jag får säga det själv!


Kvällens tema var ostprovning. Till vårt förfogande hade vi 10 st
olika ostar med gott vin. Jättetrevligt!

Det var blev en lyckad lördagskväll som alltid när man träffar syster med man. Diskussioner, mat, skratt, och några glas vin, en perfekt avslutning på en lördagskväll.

Nu ska jag laga mat, egna hamburgare med pesto (made by me). Kvällens uppdrag är att hitta en bra elgrill till vår lilla lounge så vi kan börja avnjuta mat på balkongen.


Snart finbesök




God morgon! Ägnade delar av gårdagen till att fixa lite inför kvällens sammandrabbning. Bland annat så svängde jag ihop en vaniljpannacotta som nu står i kylen inplastad i fina dessertskålar och som snart är redo att dekoreras med både hallon och blåbär. Bara resten av middagen kvar att fixa efter dagens kalas som vi snart ska åka mot. Då blir det hem, fräscha till sig, fixa maten, duka och ta ett glas rött. 

Idag åker dem super söta leggingsen på som jag klickade hem från H&M:s webbshop för några veckor sedan designade Sonia Rykiel men som tyvärr blev levererade först i torsdags. Anledningen till att jag föll för dem var för den fina volangen! They are a keeper!   

Parmesan och vitlök


Ny spännande smak med smak av parmesan och vitlök.

Idag på jobbet blev jag tipsad om en ny creme fraishe från Arla med smak av parmesan och vitlök. Självklart innhandlades den medsamma efter jobbet. Är super nyfiken på denna nya variant! Ska bli så spännande att svänga ihop något med denna som bas framöver, jag lovar att återkomma med ett smakutlåtande. 
 

Tapas



Vår lördagskväll innehöll - levande ljus, soffmys, god plockmat på balkongen innan kvällens middag, vin i glasen, smarrig entrecote med klyftpotatis och bea till lördagsmiddag. Världens bästa lördagsmys med andra ord!

Help

Jag behöver hjälp!
Tips och inspiration är vad jag är ute efter.
Jag är på jakt efter ett parasoll till balkongen men vart hittar man ett som uppfyller alla krav man har?
Jag gillar denna modell men hittar tyvärr ingen som är "liten" nog för vår balkong. Help...

White lilys at home


Har en bukett med liljor här hemma just nu och det doftar så otroligt
gott. Liljor är helt klart en av mina favorit blommor. 


Biotherm Lait Corporel body lotion i smart pumpflaska vilket känns 
både praktiskt och hygieniskt.

Igår när Gustav kom hem från Bryssel hade han med sig ovan present till mig. Min favorit body lotion från Biotherm som dessutom luktar himmelskt. Pluspoäng! ♥

Tänkte att jag nu ska sätta mig på balkongen i solen och se om jag kan planera/fundera inför dem kommande semsterveckorna. Jag kommer att ha tre veckors sammanhängande ledighet i sommar och en vecka i september. Det känns som en bra uppdelning och jag hoppas såklart på fantastiskt väder. Det som är spikat redan nu är att en vecka kommer spenderas nere på Västkusten hos vänner och en vecka någonstans runt medelhavet.

Brunch



Idag började vi dagen med en brunch/lunch på Cafe Sylvia! Tummen upp!

Helgens festligheter


Fredagens födelsedagsbarn fick fina rosor. 
 

Världens finaste Camilla

Börjar med att bjuda på en kavalkad av bilder från fredagens 25-års fest hos söta Camilla och hennes Niklas. Riktigt fint ordnat och hur trevligt som helst.

Gårdagen bjöd på grillpremiär hos fina Kajsa och Sami. Vi blev bjudna på egen marinerad oxfile med klassiska tillbehör och gott vin, super trevligt.

Today!



Vädret visar sig från sin bästa sida idag! Underbart! Nu blir det grillkväll!

Röd dag!

God morgon Kristi himmelsfärds dag! Ska snart hoppa in i duschen och efter det blir det frukost. Idag måste jag ta mig till stan/Tuna Park för att fixa massa ärenden, förhoppningsvis ta en fika och sen storstäda lägenheten när jag kommer hem. Imorgon vankas det 25- års fest och på lördag grillkväll, I like!

Today

Den här tisdagen har gått i ett! Efter jobbet blev det en rejäl shopping sväng. Jag fick med mig lite saker hem som jag tänkte visa lite senare, jag kan redan nu avslöja att det är inrednings relaterat. När jag kom hem var middagen serverad, spagetti och köttfärsås (otippat).

Tired


En stark espresso i mugg från Filippa K

Just nu är detta det enda som håller mig vaken! Jag återkommer med andra ord en annan dag!

Saturday afternoon/evening


Kontrasterna var stora, Tingsgården vs Royal Oak

Gårdagen bjöd på en riktig god och trevlig födelsedagsmiddag för Gustavs farfar som fyllde hela 90 år. Vi blev bjudna på en trevlig middag på nyöppnade Tingsgården. Till förätt bjöds det på en klassisk Toast Skagen innehållande räkor, majonäs, creme fraiche och dill på rostat bröd toppad med löjrom. Till huvudrätt åt vi Fileto Kotas - marinerad kyckling file som serverades med örtsås, tzatsiki och friterad potatis. Alla gäster gick från restaurangen både mätta och belåtna.
Kvällen avslutades på Royal Oak med öl (vin för min del), ölkorv, nötter och trevligt sällskap i form av Kajsa och Sami. Mycket trevligt!
Innan taxin tog oss hem (pga för höga klackar) för kvällen tog vi oss till Nybron en kort stund för att träffa fina Martin och Therese men vi gav upp efter knappt 1 h. En riktigt lyckad dag med andra ord, jag hoppas att födelsedagsbarnet kände likadant!

Anniversary


Du är det finaste jag har...

Idag är det två år sedan jag och älsklingen blev tillsammans, ett stort grattis till oss själva denna söndag! Vi kommer att fira vår två årsdag i lugn och ro här på hemmaplan med god mat, fint vin och mycket champagne.
♥ ♥ ♥   

Kalas



Idag slår vi klackarna i taket, dags för 90-års kalas!

Love Friday's



Underbara fredag! Jag ser verkligen fram emot den här helgen då vi har många trevligheter inplanerade. Ikväll har vi gjort egen räksmörgås, mumsar på Magnum Mini Classic/Almond/White och dricker Bellingham Chenin Blanc (2085) framför "Så ska det låta". Efter jobbet hann jag med lite handling av både mat och dryck samt ett stopp på Plantagen. Fick med mig en super fin vit pelargon hem som nu pryder vår balkong. Happy Happy!

Hemma från Salongen



Idag var dagen då mina slitna toppar skulle falla. Jag fick en grym hårbotten - skalpmassage, lyxiga magasin och kaffe i en trevlig miljö. Jag fräschade bara till topparna och klippte upp längderna lite. Jag lämnade salongen med en fin inbakad fläta, både enkelt och snyggt, tyvärr så finns det andra anledningar som gör att jag tyvärr inte kommer att gå tillbaka till just denna salong. 

Paintings



Efter att ha stått och samlat damm i ena hörnet av sovrummet under några veckor så har tavlorna äntligen kommit upp på väggen. Visst är dem fina?
Tack snälla svärfar för hjälpen!

Getost, honung och rosmarin


Ny spännande smak creme fraiche gourmet med smak av getost,
honung och rosmarin.

Idag gav jag vika, begäret blev för stort.

Vi hittade en ny creme fraiche gourmet på ICA Maxi för några veckor sedan när vi var och handlade men det var först i fredags som vi vågade prova den. Arlas nya smak getost, honung och rosmarin är utvecklad av årets kock 2009, Viktor Westerlind och blev snabbt en ny favorit här hemma. Extra roligt då jag sedan tidigare har haft väldigt svårt för getost men efter denna smakupplevelse börjar ändra uppfattning. Den kommer sannerligen att bli en klassiker lagom till sommaren som jag tror kommer att passa bra till många olika rätter, kött som vegetariskt.

Den grå Marimekko skålen är full med godis och vi inväntar nya Wallander - Arvet med Krister Henriksson och Lena Endre. 

Ha en fortsatt trevlig kväll!  

Mozart



Här får ni receptet på 20-25 Mozartkulor som jag bakade igår. Jag gjorde även en variant som jag doppade i vit choklad, de blev smaskens!

130 g nougat
200 g mandelmassa
200 g mörk/vit choklad
1 msk rapsolja

Skär nougaten i 20-25 mindre bitar. Gör detsamma med mandelmassan. Kavla eller tryck ut mandelmassan till en liten platta och lägg på en bit nougat. Rulla ihop till en kula där mandelmassan täcker nougaten. Gör likadant med resten av mandelmassan och nougaten.
Smält chokladen i ett vattenbad och rör ut chokladen med oljan. Doppa kulorna i den smälta chokladen. Lägg kulorna på en bricka eller skärbräda och ställ kallt att stelna. Lossa försiktigt nougatkulorna från underlaget och lägg i en burk. Förvara nougatkulorna kallt och håll snyltare borta. Ytterligare alternativ är att vända dem i krossade nötter.
Servera med en riktigt god espresso eller ett glas bubbel...

Mary's Cafe



Idag är det en solig söndag och andra maj är redan här. Vädret visar sig från sin bästa sida och det känns äntligen som att våren är påväg. Blir alldeles lycklig!

Idag mötte vi upp Joakim, Helena och lilla Tom för en trevlig lunch på Mary's Cafe . Allt på menyn såg urgott ut men jag valde tillslut en god smörgås med grillad kyckling, fetaost, tzatsiki och kalamataoliver. Kunde inte heller motstå äpplepajen med vaniljsås så en sån fick det bli till efterrätt. 
Hur har jag kunnat missa Mary's Cafe? Fika och inredningsbutik i samma lokal, helt klart ett av dem bästa fiken i stan! Vi kommer snart att åka tillbaka!
  


Say Cheese

Våra grannar är finfina - de är trevliga, hjälpsamma och inte det minsta påträngande utan bara rara.
För några dagar sedan fick vi nästan 2.5 kilo ost. När man är vice VD för svensk mjölk och det kommer en ny ost i sortimentet måste man ta reda på vad folket tycker, därav fick vi äran att provsmaka nya Svecia.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0