Potatissallad


Idag provade jag att göra en grekisk potatissallad. Den var SUPER god.

Dagens efterrätt bestod av svenska jordgubbar med lite vaniljglass. För bara några dagar sedan kostade dem svenska jordgubbarna mellan 50-60 kronor. Hutlöst dyrt! Men som vanligt efter midsommar är nu priserna nere på en normal nivå igen!


Tophat

Jag åt en Tophat härom dagen när solen sken, dem smakade inte lika gott som jag mindes men den var helt OK. Bara papperet gör mig nostalgisk...

Powerwalk


Adidas Vigo är en löparsko som passar både på promenaden och löpturen.
Med dämpning i häl och framfot. Tack snälla syster med familj för en super
bra och välbehövlig present! Dem var supersköna!


Tittar igenom semsterbilderna från förra året och hjälp vad jag längtar! Nu är det bara tre jobbveckor kvar till semstern för min del, så underbart skönt! Nedräkningen har börjat på allvar! Längtar...

Kom precis hem från en powerwalk längs med Eskilstuna ån i nya löparskorna från Adidas. Tog cirka 1 tim fram och tillbaka och det var underbart skönt! Ipoden vad laddad med bra musik och vädret visade sig från sin bästa sida! Jag passade även på att fönstershoppa i några av favoritbutikerna som tydligen hade börjat med sin sommarrea. Det får bli ett besök under veckan så jag kan fingra på några av läckerheterna som jag skymtade genom skyltfönstret.

Darlingen är iväg på fiskeresa i några dagar så jag får roa mig bäst jag kan här hemma. Ikväll blir det en god middag med ett glas vin på balkongen.

De senaste månaderna har jag knappt hunnit läsa förrän tröttheten kommit krypande. Men nu har kommit in i ett lässtim och har nu börjat med Mia Skäringers bok "Dyngkåt och hur helig som helst" som jag fick i present av fina svägerskan i veckan. På tal om böcker så har jag ett gäng som jag planerar att plöja igenom på semstern, "Vänninan" av Denise Rudberg, "Elsas mode" av Sofi Fahrman, Meg Cabot "Babbeldrottningen" och "När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var" skriven av Jessica Andersson.  

Fortsatt trevlig midsommarhelg!

 

Birthdaygirl!


Blev uppvaktad med en bukett rosa rosor av mamma och pappa dagen
till ära. Tack snälla ni!

Igår firade vi min 24:e födelsedag och jag uppvaktades med både skönsång, paket och frukost på sängen! 
Precis som blommorna så gick många av paketen i en härlig rosa ton med snygga inslagningar och fina påsar. Jag blev så glad för allt, snacka om perfekta Madeleine presenter. Tack igen allihop!


Wedding

Nu är dem gifta... vår kronprinsessa har äntligen fått sin Daniel från Ockelbo, så romantiskt! Så vad säger ni kära läsare, hissar ni eller dissar ni det stora bröllopet idag?
Själv har jag varit väldigt nyfiken på "the wedding dress", och precis som jag trodde så är den fantastiskt enkel men samtidigt vacker och tidlös. 

Freitag

Fredag eftermiddag och det händer inte mycket denna afton. Gustav jobbar och jag ligger i soffan och har väl inte tänkt göra så mycket annat heller. Känner att vila och ett skönt lugn är min melodi denna kväll.
Ska dock sätta mig och bestämma vad jag ska bjuda på till min födelsedag som närmar sig med stormsteg. Är det någon som har nått bra förslag? 

Igår kväll kom jag hem med en kritvit matta från barndomshemmet som fick landa i sovrummet. Det blev ganska bra! Det är ju såklart skönt att ha fötterna på en mjuk matta istället för ett kallt trägolv men passar det sig på sommaren eller är mattor till för att användas under höst/vinterhalvåret? Ska jag förvara matten i källaren i väntan på höstmörkret och det kalla vädret? Jag har alltid själv sagt till mina vänner att man inte ska dölja sina fina trägolv men det är inte utan att jag är lite sugen på att prova. Är jag ensam om att tycka att det blev väldigt bra med matten? Med eller utan matta, vad tycker ni?


Jordgubbar



Finns det nått godare och fräschare såhär på sommaren än färska jordgubbar?

Gårdagens studentfirande






Bilder från gårdagens studentfirande!

Igår var vi iväg och firande Gustavs lillebror Anton som tog studenten. Det var en glad och förväntansfull student som kom utspringandes strax efter klockan 12. Vi bjöds på en jättegod italiensk buffe med fantastiska tårtor till efterrätt! Tack A och P för en supertrevlig dag/kväll!

F som i Focaccia

Idag är det tjejmiddag här hemma så mannen kommer att befinna sig på annat håll!
Igår preppade jag lite...
Det blev två plåtar focaccia med hackad rosmarin och egen hemmagjord chokladmousse.
 

Motion

Idag efter jobbet tog jag på mig gympaskorna (för andra veckan i rad) och traskade hem tillsammans med min fina svägerska! Jag insåg ganska snabbt att jag behöver ett par nya skor om detta ska bli en vana. Mina skor är både gamla, smutsiga och piper varje gång jag sätter ner höger fot i marken, ej så charmigt.
Detta är mitt tappra försök till ett hälsosammare liv!

RSS 2.0