Home alone


Espresso i Filippamuggen

Underbara onsdag! Två jobbdagar kvar innan det återigen är dags för en efterlängtad helg. Darlingen är iväg med jobbet ikväll så jag huserar ensam här hemma. Men jag får göra det bästa av situationen och mysa till det på egen hand denna onsdagkväll. Tända några kivilyktor, krypa upp i soffan under en pläd och titta på den nya säsongen av "Fångarna på fortet". 
Ikväll har jag ätit resterna av gårdagens kasslergratäng och som efterrätt ska jag festa på en vanilj/choklad muffins med en kopp espresso ur finaste muggen från Filippa K.  
Vad brukar ni göra när ni är själva hemma?

Grillar


Per Morberg "Grillar"

Idag kom jag hem med boken "Grillar" som jag spang på av en slump på ICA till ett bra pris! Jag har önskat mig den här receptboken sen den kom ut i butik tidigare under våren. Per Morberg har blivit lite av en husgud här hemma! Lyckan är total!


E & O


Idag saknar jag världens finaste E & O. Ni är BÄST!

Äntligen fredag!


Mina gladioler håller sig fortfarande fina!

Äntligen fredag och helg!
Ikväll dricker vi rödvin, köper hämtpizza och äter mängder av smågodis. Perfekt inledning på den här helgen då både jag darlingen dragit på oss en förkylning!

Bakning pågår


Ett fång röda gladioler på vardagsrumsgolvet.

Jag älskar att ha färska blommor hemma och jag köper oftast hem en fin bukett inför helgen. Vilka blommor jag köper varierar efter säsong! Den här gången blev det ett fång röda gladioler som jag hoppas kommer att stå sig länge. 

Just nu bakar jag blåbärspaj här hemma och det doftar helt underbart gott från ugnen. Ikväll ser jag fram emot kvällsfikat med paj och en kopp espresso. Mm...   

Ett glas rött?



Har spenderat större delen av eftermiddagen ute på balkongen med ett glas rött, chips och en bra bok. Ikväll blir det middag hos föräldrarna! Trevligt!


Lugn fredagskväll


Kvällens middag består av rökta räkor, aioli, färsk nybakt ciabatta
och ett glas rött. (Bilder är från vår Oslo weekend)


Jag kramade för en liten stund sen Gustav hej då här hemma! Han ska iväg på en killhelg tills på söndag så jag får ha fredagsmys hemma själv idag!
Ikväll kommer jag att sitta ute på balkongen, blogga och äta middag. Jag hoppas på en ljummen sommarkväll som aldrig tar slut!
Ha en fortsatt fin fredag!

ELLE Interiör/Mat & Vin




Ikväll hittade jag ett otroligt bra erbjudande på en helårsprenumeration på hela TVÅ tidningar för endast 298 sek SAMMANLAGT! Du kan även välja själv när din prenumeration ska starta. Jag slog till direkt på paketet med ELLE Interiör och ELLE Mat & Vin.
Två av mina tre tidigare prenumerationer har precis gått ut så detta erbjudande kom väldigt lägligt! Prenumerationen kommer kicka igång ungefär samtidigt som höstmörkret kommer och knackar på...
Om någon annan där ute är sugen på samma erbjudande så skickar jag mer än gärna över länken!

Välkommen kära vardag


Några bilder från vår Greklands resa vi gjorde i september 2008.

Nu är man tillbaka på jobbet igen som om ingenting har hänt, tre veckor äldre, lite brunare och med en massa underbara semsterminnen snurrandes i huvudet. Det kändes riktigt bra att börja jobba idag, ingen ångest alls. Ska bli riktigt skönt att komma in i rutinerna igen, även om det bara är för cirka 4 veckor då vi går på ledighet igen och en utlandsresa ligger för våra fötter.  


Musik

Hur kan jag ha missat Melissa Horns fantastiskt ljuva stämma? Hennes musik är precis min smak, jag berörs och vill bara lyssna mer. Melisa kan verkligen göra konst av ord och musik, hennes sätt att sjunga och spela gitarr förmedlar verkligen djupa känslor. Jag drömmer mig bort... 

Philosophy


Väldoftande duschkrämer från philosophy. Tyvärr är inte sortimentet så
stort här i Sverige men jag hoppas kunna köpa på mig fler dofter när vi
åker till USA. 

När jag och två fina vänner var i Sthlm tidigare under veckan passade jag på att bunkra upp med mina favoriter från Philosophy som säljs på mysiga Cow Parfymeri på Mäster Samuelsgatan. Den här gången blev det en flaska med doften Vanilla birthday cake och Rasberry sorbet. Favoritdoften var tyvärr slut men jag ser fram emot att inviga dessa och kanske rentav hitta mig en ny favorit.
Jag tycker att det känns lite lättare att stiga upp på morgonen med lyxiga produkter som väntar i badrummet nu när vardagen snart kommer och knackar på.  

RSS 2.0