Mozart



Här får ni receptet på 20-25 Mozartkulor som jag bakade igår. Jag gjorde även en variant som jag doppade i vit choklad, de blev smaskens!

130 g nougat
200 g mandelmassa
200 g mörk/vit choklad
1 msk rapsolja

Skär nougaten i 20-25 mindre bitar. Gör detsamma med mandelmassan. Kavla eller tryck ut mandelmassan till en liten platta och lägg på en bit nougat. Rulla ihop till en kula där mandelmassan täcker nougaten. Gör likadant med resten av mandelmassan och nougaten.
Smält chokladen i ett vattenbad och rör ut chokladen med oljan. Doppa kulorna i den smälta chokladen. Lägg kulorna på en bricka eller skärbräda och ställ kallt att stelna. Lossa försiktigt nougatkulorna från underlaget och lägg i en burk. Förvara nougatkulorna kallt och håll snyltare borta. Ytterligare alternativ är att vända dem i krossade nötter.
Servera med en riktigt god espresso eller ett glas bubbel...

Kommentarer
Postat av: camilla

ÅH vad gott! Måste kika förbi på ett glas bubbel och en mozart ;)

2010-05-04 @ 20:36:15
URL: http://igotstripes.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0